top of page

2009. godine osnovan je Dječji vrtić KORACI; samostalna predškolska ustanova sa sjedištem na već poznatoj adresi Mate Lovraka 20. Zbog sve veće potrebe za smještajem djece, Koraci se šire u područne objekte u ulici Mate Lovraka 43 i ulici Alojzija Stepinca 12.

Kao osnivači vrtića doprinosimo razvoju demokracije i pluralizma, poticajem izbora različitih programa, ideja i koncepcija, afirmiranjem prava na različitost, prava na izbor i odlučivanje o vrsti i sadržaju programa.

Odgojno – obrazovni proces u našim vrtićima provodimo humanističko – razvojnim pristupom usmjerenim na poticanje cjelovitog razvoja djeteta. U odgojno – obrazovnom radu osiguravamo uvjete za poticanje optimalnog razvoja svakog djeteta u skladu s njegovim individualnim potrebama, mogućnostima  i sposobnostima.

Važno je istaknuti i činjenicu da niti jedan vrtić, pa tako niti ovi vrtići ne teže zamijeniti obitelj, već nastojimo dopuniti obiteljski odgoj probranim uvjetima, aktivnostima i sadržajima, sa naglaskom na odgovornost svakog zaposlenog za stručno i kvalitetno izvršavanje radnih obveza.

bottom of page